ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

Girls

(Djevojke)

Obožavam ovu seriju jer je potpuno jedinstvena i drugačija, a prenosi glas cijele naše generacije.
Četvrta sezona završila je s emitiranjem  23. ožujka, a za siječanj je najavljena peta sezona. Svaka sezona ima po 10 epizoda koje traju po 30 minuta.  Emitira se na ponedjeljkom na HBO.
Čitala sam na forumima kako su mnogi u početku bili zgroženi količinom ljudske nesavršenosti. Oh, well... o tome bi se dalo puno pričati. Hmmm, zaista moraš biti površan da ti tako nešto smeta. Vjerojatno se oči upalile od gledanja u nešto što je svugdje oko nas, ali su nam mediji isprali mozak uvjeravajući nas da je ružno jer nije u skladu s nekim nametnutim idealima.

Likovi nisu savršene lutkice već izgledaju kao obični ljudi koje možemo vidjeti oko sebe počevši od Lene Dunham, koja je redateljica i glavni lik u seriji. Ona nije opterećena svojim izgledom, dapače uživa u svom tijelu i ističe svoje atribute. Ponekad u svojoj ležernosti ide i u krajnost pa u odjeći od jučer, s razmazanom šminkom i dotrajalom frizurom dočekuje prijatelje, ali kome se to nije bar jednom dogodilo :D


Izvor

Zbunjenost nakon završenog fakulteta, nemogućnošću pronalaska odgovarajućeg posla i partnera koji ih razumije zajedničko je Hannah i njezinim prijateljicama Marrnie, Jessi i Shoshanni. Bačene u svijet odraslih koji od njih ima velika očekivanja, snalaze se kako znaju. Susreću se s vlastitim i tuđim frustracijama, porocima, raznim psihičkim poremećajima, prevarama... ukratko sa svime čime se i mi ili djevojke oko nas susreću što ih čini pristupačnim i bliskim likovima s kojima se možemo lako poistovjetiti. 


Izvor




Pratite li Djevojke? Prepoznajete li sebe u nekim situacijama?

2 komentara:

  1. Bok Zimzeleni c., ova mi je serija jako zanimljiva i potpuno drugačija od onog što se nudi na TV-u. :) Sasvim pogodna za mlade djevojke koje su, što je potpuno normalno, nesigurne u sebe i svoj izgled. Cure iz serije prikazuju stvari kakve jesu, bez uljepšavanja, kakve smo i mi same u svakodnevnom životu. Ponekad raščupane, nenašminkane, s neopranom kosom i razmazanom šminkom jer smo išle spavati nakon izlaska i preskočile sve te noćne rituale skidanja šminke i packanja s kremicama :D I s kojom kilom viška ili manjka... Što se ne bi moglo reći za druge serije, npr. "Slatke male lažljivice", koje sam pogledala par puta, ali primijetila da su sve cure "pogodne" tjelesne građe, prelijepe i s uvijek tip-top šminkom i frizurom. U jednom trenutku čak jedna od njih govori da joj je kosa koma i da je treba oprati, a izgleda kao da je sad oprala kosu. Pa, mislim, stvarno... Kako da se poistovjetiš s takvim likovima? Hmmm....
    by Tratinčica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom. Hvala na komentaru i što me pratiš :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)